Piirretty maalari miettii kannattaako hankkia WordPress-kotisivut yritykselle

Kannattaako hankkia WordPress-kotisivut yritykselle?

Kirjoittanut: Antti
Lukuaika: 3 min

Tässä blogipostauksessa käydään läpi mikä on WordPress, mitä heikkouksia ja vahvuuksia WordPressillä luoduilla nettisivuilla on ja missä tilanteissa kannattaa tehdä itse tai teettää WordPress-kotisivut yritykselle.

Mikä on WordPress?

WordPress on ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintajärjestelmä (eng. Content Management System eli CMS), jolla voi luoda verkkosivuja ja blogeja. WordPress luotiin aluksi blogien julkaisemiseen, mutta nykyään sillä voi luoda simppeleitä käyntikorttisivuja, chatbotilla varustettuja verkkokauppoja ja kaikkea siltä väliltä. Vuoden 2023 joulukuussa WordPress oli käytetyin CMS miljoonan suosituimman nettisivun joukossa.

WordPress-kotisivujen vahvuudet ja heikkoudet

Vahvuudet

+ Edullisempi toteuttaa
WordPress-kotisivut on halvempi toteuttaa, sillä kaikkea ei tarvitse rakentaa alusta. WordPress on ilmainen, eli itse verkkosivujen rakentaminen on maksutonta. Huomioitakoon, että kotisivujen ylläpidosta pitää maksaa, ja jotkut toiminnallisuuksia laajentavat lisäosat ovat maksullisia. Ilmaisilla lisäosilla pääsee aika pitkälle, jos vähänkään tuntee web-kehityksessä yleisimmin käytettyjä ohjelmointikieliä.

+ Helposti mukautettava
WordPressiä on mahdollista mukauttaa näyttämään lähes miltä tahansa ilmaisten tai maksullisten teemojen avulla. WordPressiin on lisäksi olemassa yli 50 tuhatta lisäosaa, joiden avulla voi mm. parantaa sivujen hakukoneoptimointia tai vaikkapa lisätä chattiominaisuuden.

+ Käyttäjäystävällinen
WordPress on helppokäyttöinen, ja kotisivujen luominen ja muokkaaminen ei vaadi ohjelmointiosaamista. Ohjelmointitaito mahdollistaa kuitenkin vielä räätälöidymmän toteutuksen.

+ Hakukoneystävällinen
WordPress-kotisivut ovat hakukoneystävälliset ja helppo hakukoneoptimoida. WordPressiin on myös saatavilla hakukoneoptimointia helpottavia lisäosia, kuten Rank Math SEO tai Yoast SEO.

+ Laaja yhteisö
Törmätessäsi johonkin ongelmaan WordPress-kotisivujen kanssa, on suuri todennäköisyys, että joku muukin on törmännyt samaan ongelmaan. Vianmääritykseen, lisäosien valintaan ja muihin kysymyksiin saa helposti apua hakukoneista, koska WordPress on niin laajalti käytetty järjestelmä.

Heikkoudet

– Monimutkaisten toiminnallisuuksien luominen ei onnistu WordPressillä
WordPressillä ei pysty luomaan monimutkaisia toiminnallisuuksia. Esimerkiksi karttapalvelua ei ole mahdollista luoda WordPressillä. WordPress-sivuihin voi kuitenkin upottaa ulkoisia palveluita, kuten ajanvarauspalvelun. Sivuille upotettavista palveluista täytyy usein maksaa erikseen.

– WordPressiin perehtyminen vie aikaa
Vaikka WordPress onkin käyttäjäystävällinen, niin järjestelmään ja hyviin lisäosiin sekä teemoihin perehtyminen vie aikaa.

– Huono toteutus voi altistaa tietoturvauhkille
WordPress on suosittu alusta, joten hakkerit ovat kiinnostuneita etsimään järjestelmästä haavoittuvuuksia. Jos WordPress-sivujen hallinnoija ei ole perillä tietoturvaa parantavista käytännöistä, niin sivut voivat altistua tietoturvauhkille. Tietoturvaa parantavia käytäntöjä ovat esimerkiksi vahvojen salasanojen ja luotettavien lisäosien käyttäminen sekä lisäosien automaattinen päivittäminen.

– Huonosta toteutuksesta johtuvat ongelmat lisäosien kanssa
WordPress-sivujen ylläpitäjän kannattaa ymmärtää edes auttavasti lisäosien toimintaperiaatteita. Tämä johtuu siitä, että lisäosissa voi esiintyä ongelmia yhteensopivuuksien kanssa tai joitakin lisäosia ei välttämättä päivitetä uusimpia WordPress-versioita varten.

WordPress-kotisivujen vahvuudet ja heikkoudet

Onko WordPress-verkkokauppa hyvä valinta yritykselleni?

WordPressille on olemassa lisäosia, joiden avulla on mahdollista rakentaa verkkokauppa. Reilusti eniten käytetty WordPressin verkkokauppa-lisäosa on nimeltään WooCommerce, ja se on yleisestikin yksi käytetyimmistä verkkokauppa-alustoista. Koska WooCommerce on WordPressin lisäosa, niin sillä rakennettu verkkokauppa omaa samat hyödyt kuin muut WordPressillä rakennetut kotisivut. WooCommerce perustuu myös avoimeen lähdekoodiin.

WooCommerce-verkkokauppa sopii erinomaisesti pienille tai keskisuurille yrityksille. WooCommerceen on mahdollista integroida suomalaisia maksunhallintajärjestelmiä, kuten Visma Pay. Näinollen WooCommercella rakennettu verkkokauppa hyväksyy siis Suomessa yleisimmin käytetyt maksutavat, kuten esimerkiksi tilisiirron.

Milloin WordPress-kotisivujen toteutus kannattaa ulkoistaa ammattilaiselle?

Kotisivut voi tehdä itse jos sinulla on aikaa ja halua opiskella nettisivujen suunnitteluprosessia, teknistä toteutusta sekä ylläpitoa. Lisäksi jos budjettisi kotisivuille on alle 300 euroa, niin kotisivujen rakentamista itse kannattaa harkita. Muussa tapauksessa WordPress-kotisivut kannattaa ulkoistaa ammattilaiselle.

Ammattimaiset web-kehittäjät ja mainostoimistot voivat tarjota räätälöityjä ratkaisuja ja optimoida sivuston suorituskyvyn sekä hakukoneystävällisyyden. Ammattilaiset saattavat myös tarjota kotisivujen ylläpitoa, johon voi kuulua esimerkiksi tietoturvasta huolehtiminen ja lisäosien automaattiset päivitykset. Kattava kotisivujen ylläpito voi olla erityisen tärkeää liiketoiminnan sujuvuuden kannalta.

Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset kotisivut yrityksellesi

Jos sinulla on haussa kotisivut yritykselle, yhdistykselle tai pienyritykselle, niin olet oikeassa paikassa. Me DigiEdustalla parannamme näkyvyyttänne. Yksinkertaisesti.

Yhteystiedot

Puhelin: +358 44 731 0390
Sähköposti: [email protected]

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä täyttämällä yhteydenottolomake tai lähettämällä sähköposti osoitteeseen
[email protected]

WordPress-kotisivujen hinta

WordPress-kotisivujen hinta riippuu siitä, että teetkö sivut itse vai ulkoistatko sivujen toteutuksen ammattilaiselle. Jos päätät ulkoistaa kotisivujen toteutuksen, niin WordPress-kotisivujen hinta vaihtelee parista sadasta muutamaan tuhanteen riippuen siitä, että kuinka räätälöidyt sivut tarvitset. Jos verkkosivut rakennetaan valmiiksi luodun mallin päälle, niin sivujen hinta on matalampi. Toisaalta jos sivut räätälöidään alusta alkaen yritykselle, eli ne suunnitellaan ja toteutetaan nollasta sekä sivuille luodaan grafiikkaa ja lisätoiminnallisuuksia, niin hinta on reilusti korkeampi.

Sopivatko WordPress-kotisivut yritykselleni?

Jos tavoitteenasi on visuaalisesti näyttävät ja helposti hakukoneoptimoitavat kotisivut, jotka eivät tarvitse erittäin spesifejä toiminnallisuuksia, niin WordPress-kotisivut sopivat yrityksellesi erinomaisesti.

Päätelmä

WordPress on ilmainen ja suosittu avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä (CMS), joka mahdollistaa verkkosivujen ja blogien luomisen. WordPressillä voi myös rakentaa verkkokauppoja esimerkiksi WooCommerce-lisäosan avulla.

WordPress-kotisivut ovat suhteellisen edulliset toteuttaa, helposti mukautettavat, käyttäjäystävälliset, hakukoneystävälliset ja WordPressillä on laaja yhteisö. Toisaalta WordPressillä ei voi luoda monimutkaisia toiminnallisuuksia, WordPressiin perehtyminen vie aikaa ja huono toteutus voi altistaa sivut tietoturvauhkille sekä aiheuttaa ongelmia lisäosien kanssa.

WordPress-kotisivujen hinta voi vaihdella parista sadasta muutamaan tuhanteen riippuen projektin laajuudesta. WordPress-kotisivujen toteutus kannattaa ulkoistaa, jos budjetti siihen riittää, tai sinulla ei ole kiinnostusta tai aikaa perehtyä WordPressiin ja kotisivujen toteuttamisprosessiin. Sinun kannattaa hankkia WordPress-kotisivut yrityksellesi, jos tarvitset hakukoneystävälliset ja visuaalisesti näyttävät sivut ilman erityistarpeita räätälöidyistä toiminnallisuuksista.

Ota yhteyttä, niin laitetaan teidän DigiEdusta kuntoon!