WordPress-kotisivujen hintaa havainnollistava piirros

WordPress-kotisivujen hinta – mistä se rakentuu?

Kirjoittanut: Antti
14.2.2024
Lukuaika: 5 min

WordPress on suosittu ja monipuolinen alusta kotisivujen rakentamiseen, ja monet valitsevatkin WordPressin sen helppokäyttöisyyden ja laajan lisäosavalikoiman vuoksi. Vaikka WordPressin peruskäyttö on ilmaista, kotisivujen rakentaminen sen avulla voi kuitenkin tuoda kustannuksia eri osa-alueiden kautta. Tässä artikkelissa tarkastelemme WordPress-kotisivujen hintaa sekä ulkoistettuna ammattilaiselle, että itse tehtynä.

WordPress-kotisivut hinta

Hinta ulkoistettuna

WordPressillä rakennetut kotisivut ovat suhteellisen edulliset ulkoistettuna, verrattuna muilla alustoilla luotuihin nettisivuihin. WordPress on yleisesti käytetty sisällönhallintajärjestelmä, joten monet yrityksille hyödylliset toiminnallisuudet ja räätälöintimahdollisuudet ovat jo valmiiksi luotu lisäosien sekä teemojen muodossa. Toiminnallisuuksien kehittämiseen ei siis simppeleitä nettisivuja rakentaessa tarvitse käyttää ylimääräistä aikaa. Kaikista kattavimmat lisäosat ovat maksullisia, mutta monesti ilmaisilla lisäosilla pääsee hyvin pitkälle. WordPress-kotisivut voi myös räätälöidä lähes minkä näköiseksi tahansa nopeasti ja kevyellä ohjelmoinnilla teemojen avulla.

Ulkoistaessasi kotisivujen kehittämisen ammattilaiselle, WordPress-kotisivujen hinta voi vaihdella parista sadasta useisiin tuhansiin. Voit kokeilla kotisivujen hintalaskurin avulla, kuinka paljon sinun haluamistasi kotisivuista joutuisi maksamaan.

Kotisivujen hintalaskuri

WordPress-kotisivujen hintaan vaikuttaa…

– Sivujen ulkoasu

Simppelit ja/tai valmiin teeman pohjalta luodut sivut ovat nopeampi ja samalla halvempi tehdä, kuin yrityksen brändiin räätälöidyt sivut. Ammattilaisen tekemä graafinen suunnittelu erottaa sivusi kilpailijoittesi sivuista, tekevät sivujen lukemisesta mukavampaa ja tekevät niistä kiinnostavamman näköiset. Graafinen suunnittelu voi kuitenkin myös nostaa sivujen hintaa muutamalla sadalla eurolla. Jos sivuille lisätään myös animaatioita, niin sivujen hinta voi nousta muutamalla tuhannella eurolla.

– Sivujen määrä

Enemmän sivuja tarkoittaa yleensä enemmän tekstiä, ja tyypillisesti myös useamman sivun layout eli eri elementtien sijoittelu pitää suunnitella jokaiselle sivulle erikseen. Monisivuinen toteutus on oikein toteutettuna kuitenkin hakukoneoptimoinnin kannalta merkittävästi parempi vaihtoehto, mutta voi nostaa sivujen hintaa muutamilla sadoilla verattuna yksisivuiseen toteutukseen.

– Vaaditut toiminnallisuudet

Vaadittujen toiminnallisuuksien määrä vaikuttaa oleellisesti sivujen hintaan. Joidenkin lisäosien, kuten verkkokauppatoiminnalisuuden mahdollistavan lisäosan konfigurointi on työlästä. Lisäksi monien lisäosien premium-versioista joutuu maksamaan n. 20-500 euroa vuodessa, jos haluaa saada lisäosista täyden hyödyn irti.

– Tekstit

Sivuilla olevien tekstien kirjoittamiseen kannattaa käyttää aikaa, sillä yrityksen kotisivujen sisältö heijastaa yrityksensä arvoja, missiota ja visiota. Hyvien tekstien kirjoittaminen ei välttämättä vie sen enempää aikaa kuin huonompien tekstien kirjoittaminen. Tekstien kirjoittamiseen liittyy myös vahvasti hakukoneoptimointi, johon pääsemmekin seuraavaksi.

– Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi on hyvin laaja aihe, joten käymme tässä artikkelissa ainoastaan läpi miten sivujen hakukoneoptimointi vaikuttaa niiden hintaan. Hakukoneoptimointiin liittyy paljon sivujen hienosäätöä, kuten esimerksiksi kuvien vaihtoehtoisten tekstien kirjoittaminen ja alasivujen metatekstit. Hakukoneoptimointi koostuu monesta pienestä asiasta, joiden kasautuminen hidastaa sivujen rakentamista.

Jos hakukoneoptimoinnista haluaa merkittäviä tuloksia, niin optimointityötä pitää tehdä jatkuvasti. Hakukoneoptimoinnista täytyy siis usein maksaa toistuvin väliajoin. Tuloksekkaalle hakukoneoptimoinnille kertyy hintaa noin 500-2000 euroa kuukaudessa.

Kotisivujen hakukoneoptimointiin liittyy vahvasti myös hakusanakartoitus. Hakusanakartoitus tarkoittaa selvitystä siitä, että minkälaisilla hakusanoilla potentiaaliset asiakkaat hakevat yrityksesi tarjoamia tuotteita tai palveluita yleisimmin käytetyistä hakukoneista, kuten Google tai Bing. Sivuilla näkyvä sisältö rakennetaan hakusanakartoitusta myötäillen. Hakusanakartoitus kuuluu usein hakukoneoptimointipalveluun, tai siitä saatetaan veloittaa kertamaksulla.

Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset kotisivut yrityksellesi

Jos tarvitset kotisivut yritykselle, yhdistykselle tai pienyritykselle, niin olet oikeassa paikassa. Me DigiEdustalla suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme yritysten digitaalista näkyvyyttä ammattitaidolla.

Yhteystiedot

Puhelin: +358 44 731 0390
Sähköposti: contact@digiedusta.fi

Yhteydenottolomake

Ota yhteyttä täyttämällä yhteydenottolomake tai lähettämällä sähköposti osoitteeseen
contact@digiedusta.fi

Tee-se-itse WordPress-sivujen hinta

Jotta voit saada kotisivusi nettiin, on niitä ylläpidettävä webhotellissa. Lisäksi sinun täytyy rekisteröidä verkkotunnus (domain). Webhotellin aiheuttamat ylläpitokustannukset ovat noin 50-100 euroa vuodessa, mikäli pakettiin kuuluu ainoastaan sivujen ylläpito, eikä esimerkiksi automaattisia päivityksiä. Oma verkkotunnus on noin 10-20 euroa vuodessa.

WordPressiin saa helposti lisätoiminnallisuuksia lisäosien avulla. Lisäosia voi itse koodata, tai niitä voi ladata WordPressin lisäosakaupasta. Monia lisäosia voi ladata ilmaiseksi, mutta suuri osa ilmaisten lisäosien toiminnallisuuksista ovat maksumuurin takana. Usein kuitenkin ilmaisversioillakin pärjää oikein hyvin. Myös maksullisista toiminnallisuuksista mm. komponenttien kustomoinnin voi suhteellisen helposti itsekin toteuttaa, jos omaa hieman ohjelmointitaitoja. Lisäosista saa kuitenkin maksimaalisen hyödyn, jos suostuu maksamaan lisenssistä. Lisäosien lisenssit maksetaan pääosin kerran vuodessa, ja hintaa yksittäiselle lisäosan lisenssille tulee noin 20–500 euroa vuodessa.

WordPress-kotisivujen hakukoneoptimointiin on olemassa monia maksuttomia lisäosia, kuten Rank Math SEO. Rank Math SEO:sta, ja suuresta osasta hakukoneoptimointiin tarkoitetuista lisäosista on kuitenkin olemassa myös maksullinen versio.

Kaikista räätälöidyimmän ulkoasun sivuille saa, kun sen koodaa itse tai rakentaa ulkoasun kustomoitavalla teemalla ja koodaamalla monimutkaisimmat ulkoasuominaisuudet itse. Näillä toimintatavoilla sivujen ulkoasusta ei tarvitse maksaa. Huomioitakoon, että kustomoitavatkin WordPress-teemat tarjoavat monesti maksullisella versiolla lisäominaisuuksia.

Ulkoasun voi myös rakentaa käyttämällä valmista teemaa, mutta tällöin sivuja ei voi räätälöidä yhtä helposti. Valmisteeman avulla saa kuitenkin nopeammin rakennettua hienot sivut. Valmisteemoja on olemassa sekä ilmaisia, että maksullisia. Maksulliselle valmisteemalle hintaa kertyy noin 50–200 euroa vuodessa.

Jos päätät tehdä kotisivut itse, niin kannattaa myös ottaa huomioon kotisivujen rakentamiseen ja ylläpitoon kuluva aika. Vaikka WordPress on alustana tunnetusti helppokäyttöinen, niin hyviin lisäosiin ja teemoihin perehtyminen vie aikaa. Lisäksi käyttöliittymäsuunnittelu ja esimerkiksi palvelimen konfigurointi vie oman aikansa.

Itse tehtynä WordPress-kotisivut maksavat siis matalimmillaan noin 60 euroa vuodessa. Tällöin toiminnallisuudet ja ulkoasu ovat rakennettu ilmaisilla lisäosilla ja teemoilla, jolloin ainoastaan verkkotunnuksesta ja ylläpidosta pitää maksaa. Toisaalta esimerkiksi maksullisella teemalla ja maksullisilla lisäosilla rakennetun verkkokaupan hinta voi nousta yli 500 euroon vuodessa.

Päätelmä

WordPress-kotisivujen hinta muodostuu monista eri tekijöistä, kuten ulkoasun räätälöinnistä, sivujen määrästä, tarvittavista toiminnallisuuksista, teksteistä ja hakukoneoptimoinnista. Itse tehtynä WordPress-kotisivut voivat olla suhteellisen edulliset, mutta niiden rakentamiseen kuluu myös aikaa ja vaivaa.

Ulkoistettuna ammattilaiselle, WordPress-kotisivut hinta voi vaihdella merkittävästi riippuen vaatimuksista ja toiveista. Parilla sadalla eurolla voit saada yksisivuiset ja simppelit kotisivut, joissa on yhteydenottolomake. Muutamalla tuhannella taas voit saada brändisi mukaisesti räätälöidyt sivut. Tämän hintatason sivuilla saattaa myös olla yrityksesi tarpeisiin räätälöityjä toiminnallisuuksia, kuten verkkokauppa tai chatti.

Jos harkitset WordPress-kotisivujen hankkimista yrityksellesi, niin suosittelemme lukemaan aiheesta kirjoittamamme artikkelin klikkaamalla tästä.

Ota yhteyttä, niin laitetaan teidän DigiEdusta kuntoon!

Avaa chat
DigiEdusta
Moi! 👋
Haluatko parantaa yrityksesi digitaalista näkyvyyttä? Laita meille tästä WhatsApp-viestiä, niin laitetaan teidän DigiEdusta kuntoon!